Gratis bezorging vanaf 99,-
Advies op maat
Groot assortiment
0
Categorieën
0

Uitleg Garden Lights 12 volt systeem

Het Garden Lights systeem is een veilig en eenvoudig systeem om uw tuin te verlichten. Het Garden Lights systeem werkt op 12 volt (laagspanning). Hierdoor is het veilig in gebruik en kunt u het zelf aanleggen. Bij het aanschaffen van Garden Lights 12 volt is er een aantal belangrijkpunten om op te letten. Wij helpen en adviseren u graag bij het bepalen van de juiste artikelen om uw systeem compleet te maken. Globaal zijn er drie stappen nodig om de juiste producten voor uw Garden Lights systeem te krijgen. Daarnaast zijn er nog verschillende accessoires welke uw 12 volt systeem compleet maken. Hieronder leest u welke stappen het zijn en welke accessoires u kunt gebruiken. Bekijk gerust onderaan de video waarin we het systeem uitleggen aan de hand van een aantal voorbeelden.

Tuinverlichting zelf aanleggen

Het Garden Lights 12 volt systeem kunt u zelf aanleggen in uw eigen tuin. Doordat het systeem op 12 volt werkt, is de spanning op de kabels erg laag. Ook zijn ze hierdoor beter bestand tegen kortsluiting. Doordat het systeem op laagvoltage werkt, hoeft de kabel maar 5 centimeter onder het aardoppervlak. We adviseren wel om de kabels op plaatsen te leggen waar u niet vaak met een schep of hark komt. Het voordeel van een 12 volt kabel is wel dat u deze weer eenvoudig aan elkaar kunt koppelen als u deze toch per ongeluk raakt.

U kunt direct aan de slag gaan met uw Garden Lights 12 volt verlichting door direct naar een van onze subcategorieën te gaan:

 

 

 

 

 

Stap 1: Welke armaturen?

Binnen het assortiment van Garden Lights is er een ruime keuze aan armaturen die op het 12 volt systeem aangesloten kunnen worden. U kunt hierbij denken aan spots om bijvoorbeeld bomen of bepaalde accenten in uw tuin uit te lichten. Maar ook aan wandlampen voor extra sfeer of wandspots om de muren te verlichten. Om de paden of de borders te verlichting heeft Garden Lights een assortiment aan staande armaturen.

Stap 2: Welke transformator?

Voor de keuze transformator is het belangrijk om alle wattage van de gekozen armaturen bij elkaar op te tellen. Dit totale wattage bepaalt welke transformator u nodig heeft. We adviseren altijd extra ruimte wattage over te houden zodat er ook nog accessoires of later extra armaturen aangesloten kunnen worden. Bij Gardenlights heeft u keuze uit een 24W , 60W en 150W transformator

Stap 3: Welke kabels?

Om de armaturen op de juiste manier op de kabels aan te kunnen sluiten heeft Garden Lights twee type kabels.

Vast kabelsysteem
Met het vaste kabelsysteem van Garden Lights krijgt u een kabel waarop de aansluitpunten voor de armaturen al voor gemonteerd zitten. De aansluitpunten zitten twee meter uit elkaar. Het voordeel hier is dat u zelf geen extra connectoren meer hoeft aan te schaffen. De kabels met vaste aansluitpunten zijn te krijgen in een 10 meter kabel (met 4 aansluitpunten) en een 15 meter kabel met 6 aansluitpunten.

Flexibel kabelsysteem
De naam zegt het al. Het flexibele kabelsysteem zorgt ervoor dat u flexibeler bent in het aansluiten van uw armaturen. Op deze kabel zit namelijk geen connector om het armatuur op de kabel aan te sluiten. U moet dus losse female connectoren mee bestellen voor het totaal aantal armaturen wat u gaat aanschaffen.
Voor de flexibele kabels zijn er rollen van 10 meter, 25 meter of 50 meter te verkrijgen. Ook kunt u de verschillende lengtes rollen combineren. U sluiten hiervoor een female connector aan iets voor het einde van uw kabel. Aan het begin van de nieuwe kabel zit weer een connector om deze kabel op de andere kabel aan te sluiten.

Ook kunt u bijvoorbeeld een rol van 50 meter gebruiken om twee kanten in uw tuin op te gaan. Alleen als u een stuk van de kabel afknipt, heeft u aan het tweede begin geen connector zitten om de kabel ergens op aan te sluiten. U kunt hiervoor de male connector gebruiken. Door dit open einde in de male connector te leggen, sluit u deze kabel vervolgens weer aan.

Dikte kabels
Garden Lights gebruikt 3 verschillende dikte kabels. De verschillende diktes worden gebruikt afhankelijk van de lengte kabel die u nodig heeft. Garden Light duidt de types van de kabels aan met SPT-1, SPT-2 en SPT-3, waar de SPT-3, de dikste van de 3 is. SPT-2 is er later bij gekomen. Dit betreft eigenlijk een update model van de SPT-3, waarbij ze met een dunnere kabel, dezelfde afstand kunnen overbruggen als de SPT-3. Indien u de SPT-1 kabel heeft, kunt u hier maximaal 30 meter kabel van gebruiken. Let er wel op dat dit alleen geldt als u de armaturen gelijkmatig verspreid over de kabel. De kabel zal het minder goed doen wanneer u in de eerste 10 meter 90% van de armaturen plaatst, en helemaal aan het einde van de kabel nog één armatuur. 

SPT-2 en 3 kunnen allebei maximaal 50 meter kabel hebben. Als u verder gaat dan deze 50 meter hoeft dat niet direct voor problemen te zorgen. Het is namelijk ook sterk afhankelijk van het totale wattage wat er op de kabel is aangesloten. Mocht dit relatief hoog zijn en u gaat ruim over de 50 meter heen, dan kan het zijn dat de armaturen op het einde minder fel branden dan in het begin.

Het vast kabelsysteem zoals hierboven beschreven is beschikbaar in de SPT-1 en SPT-3 variant. het flexibele kabelsysteem is alleen beschikbaar in de SPT-2 variant.

Garden Lights accessoires

Om optimaal gebruik te maken van het 12 volt systeem van Garden Lights zijn er verschillende accessoires beschikbaar. De accessoires worden hieronder per stuk beschreven.

Timer Sensor
De Timer Sensor helpt bij het in- en uitschakelen van uw verlichting. Door de timer sensor direct na de transformator te plaatsen, wordt alle verlichting automatisch ingeschakeld als het donker wordt. Vervolgens kunt u met verschillende instellingen op de timer sensor zelf bepalen hoe lang de verlichting moet blijven branden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om de verlichting niet de hele nacht te laten branden totdat het weer licht wordt.

Kabelverdeler
Een Kabelverdeler kunt u gebruiken om uw hoofdkabel te splitsen. U wilt bijvoorbeeld vanaf de transformator 10 meter naar links en 10 meter naar rechts. Hiervoor kunt u 2 keer de 10 meter hoofdkabel aanschaffen en daarbij een kabelverdeler. Indien u een aftakking wilt maken midden op de kabel, kunt u hiervoor een female connector gebruiken.

Verlengkabels
Het kan voorkomen dat u de hoofdkabel in de tuin hebt liggen en dat de kabel aan het armatuur net niet lang genoeg is om bij de hoofdkabel te komen. Er zijn hiervoor extra verlengkabels te verkrijgen zodat u niet de hoofdkabel om hoeft te leggen. Er zijn bij Garden Lights verlengkabels te krijgen van 2 meter , 6 meter en 10 meter.

Switch Plus
Om je tuin slimmer te maken heeft Garden Lights een Switch Plus ontwikkelt. De Switch Plus stelt u in staat uw verlichting te regelen via een app op uw telefoon. Alles wat na een Switch Plus op het 12 volt systeem aangesloten wordt, is te regelen via de app. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om meerdere van deze Switch Plus op verschillende gebieden in uw tuin aan te sluiten. Zo creëert u verschillende zones in uw tuin die u vervolgens apart kunt bedienen.

Bewegingssensor
Om u extra veilig te voelen in uw huis, kunt u een bewegingssensor van Garden Lights aansluiten op de verlichting van het Garden Lights 12 volt systeem. Het is uiteraard niet verplicht om al uw verlichting hierop aan te sluiten. U kunt bijvoorbeeld één enkele Garden Lights lamp bij de poort op de bewegingssensor aansluiten zodat die alleen aangaat als de bewegingssensor beweging detecteert.

Afstandsbediening
Om van binnen de verlichting in uw tuin in of uit te schakelen kunt u een Remote + Receiver van Garden Lights gebruiken. Dit artikel bevat een afstandsbediening en één ontvanger. De ontvanger plaatst u in het Garden Lights systeem. Alle armaturen die na de ontvanger op de kabel worden aangesloten, werken door middel van de afstandsbediening. Op de afstandsbediening kunnen meerdere zones worden ingesteld. U heeft hiervoor wel nog losse ontvangers nodig.

Wilt u nog meer weten over het Garden Lights 12 volt systeem? Bekijk dan gerust de uitleg video hieronder, of neem contact om met een van onze specialisten. Zij helpen u graag bij het bepalen van de juiste Garden Lights producten voor uw tuin.