Gratis bezorging vanaf 99,-
Advies op maat
Groot assortiment
0
Categorieën
0

Geschiedenis en cultuur

Geschiedenis.

Het begon allemaal in 1968. In onze winkel in Opheusden hadden we een afdeling met verlichting ingericht. Ruim vijftig jaar verder is de situatie enigszins gewijzigd: LampenTotaal is uitgegroeid tot marktleider in verlichting, zowel vanuit de fysieke winkel als online.

1968: Aan de Hamsestraat in Opheusden starten we een winkel met doe-het-zelfproducten en lampen.

1976: Wegens groei verhuizen we naar een winkelpand aan de Kerklaan. We breiden uit met Philips- en Osram-producten en zaklampen.

1989: Opnieuw verhuizen we. Het adres is nu een winkelpand aan de Dorpsstraat, midden in het dorp. Het assortiment wordt uitgebreid met TL-armaturen, lichtbronnen en buitenverlichting.

1991: Voor het eerst een buitenlampenpresentatie in de winkel!

1993: Waar we onze verlichting tot nog toe presenteerden op 1 vierkante meter, breiden we nu uit naar 20 meter buitenlampenpresentatie.

1995: We nemen voor het eerst deel aan een tuinbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

2003: We gaan het internet op. De webshop BuitenlampenTotaal.nl wordt gelanceerd.

2007: Achter de winkel aan de Dorpsstraat in Opheusden openen we een showtuin met buitenverlichting waar meer dan 1000 modellen te bekijken zijn.

foto-poster.jpg

2008: De internetverkoop loopt boven verwachting. We starten de webshop BinnenlampenTotaal.nl.

2009: We openen een webshop met kantoor in België.  

2009: In Frankrijk wordt een kantoor voor verlichting geopend naast een Franse webshop.

2010: De webshop MagliteTotaal met zaklampen wordt gelanceerd.

2011: In Opheusden openen we een nieuw magazijn met een voorraad van ruim 10.000 lampen.

nieuw-magazijn

2012: Het voorraad assortiment met lampen wordt uitgebreid van 10.000 naar 20.000.

2014: Alle lampenwebshops worden samengevoegd in één omvattende webshop, die verder gaat onder de nieuwe naam LampenTotaal.nl.

 lampentotaal

2015: LampenTotaal winnaar publieksprijs Thuiswinkel Awards 2015! Op 5 maart 2015 ontvingen wij de Thuiswinkel Award publieksprijs in de categorie Wonen & Tuin!

Cultuur.

LampenTotaal is in de eerste plaats een webshop waar u het grootste aanbod lampen van Europa treft. We zijn zo'n winkel waarvan u denkt: als ik het hier niet vind, wordt het elders ook verdraaid lastig. Vanzelfsprekend treft u bij ons de scherpe prijzen die u zoekt, de klantvriendelijkheid waar u voor terugkomt en het heerlijke kopje koffie. Gewoon omdat we als team willen laten merken dat u welkom bent.

Blijkt een product niet goed of wilt u een bestelling retourneren, dan helpen we u net zo vriendelijk als wanneer u bij ons komt voor een aankoop. We geloven in de filosofie van mond-tot-mondreclame. 

Dat deze klantbenadering vruchten afwerpt, merken we aan beoordelingen die we binnenkrijgen via Trusted Shops. Klanten waarderen onder meer onze snelle leveringen en vergaande service. De tevredenheid wordt beoordeeld met een 9. Daar zijn we best een beetje trots op.

Maar nadrukkelijk wil LampenTotaal meer zijn dan een verkoopkanaal. In de afgelopen 50 jaar hebben we een flinke dosis kennis en ervaring opgesnoven. Dankzij klanten die met bijzondere vragen kwamen, dankzij het bezoeken van tientallen beurzen over de hele wereld en dankzij eigen onderzoek. Met die opgebouwde expertise maken we het verschil. Enerzijds zijn we in staat tot op detailniveau onze klanten te informeren en te adviseren. Zo verzorgen we bijvoorbeeld lichtadvies voor binnen en buiten en kunt u bij ons terecht voor handige onderhoudstips.

Anderzijds biedt het ons de gelegenheid zélf producten te ontwikkelen. En dat doen we dan ook. Op basis van opgedane kennis en ervaring, specifieke vragen van klanten en een voortdurende zoektocht vanuit LampenTotaal, ontwikkelden we bijvoorbeeld een zeer kwalitatieve LED-oplossing. Vanuit alle delen van de wereld brengen we de beste componenten bij elkaar, zodat er een LED-lamp ontstaat die een zeer hoge lichtopbrengst heeft, een warme kleuruitstraling geeft én goed scoort op de Color Rendering Index.

En zo wil LampenTotaal invulling geven aan haar missie klanten te bedienen met het grootste assortiment verlichting, kennis en expertise. Kloppend hart in deze missie is natuurlijk onze klantbenadering. Daar zijn we door gegroeid en dat zullen we nooit vergeten.