Gratis bezorging vanaf 99,-
Advies op maat
Groot assortiment
0
Categorieën
0

Houten lampen 

Hout is het voornaamste bestanddeel van houtige planten, zoals (vooral) bomen en struiken. Botanisch gezien is hout het door het cambium geproduceerd secundaire xyleem van zaadplanten. Volgens deze definitie zijn de houtige weefsels van bijvoorbeeld palmen geen hout in de strikte zin. Een kenmerk is verder de afzetting van lignine (houtstof) in de celwanden. In een andere omschrijving wordt hout daarom gezien als verhout plantenweefsel.

Houten lampen van diverse soorten hout.

Er bestaan veel verschillende houtsoorten. Dikwijls wordt er een grove indeling gemaakt tussen loofhout (hardhout) en naaldhout (zachthout).  Naaldhoutsoorten, bijvoorbeeld vurenhout en grenenhout, zijn vaak vrij zacht, terwijl de loofhoutsoorten, bijvoorbeeld eikenhout,  veel zwaarder en harder zijn. Als een houtsoort hard is, hoeft dit niet moeilijk te bewerken zijn. Mahoniehout is een mooi rode houtsoort, behoorlijk hard, maar zeer makkelijk te bewerken en uitstekend geschikt voor kostbare meubelen. Anderzijds is balsahout zeer licht en zacht, wat het nuttig maakt voor toepassingen zoals voor modelbouw bij modelvliegtuigen.

U kunt gebruik maken van staande houten lampen, tuinverlichting van hout of andere houten lampen die er beschikbaar zijn. Blader door ons uitgebreide assortiment en maak uw keuze.

Verder kenmerken de verschillende soorten hout zich als volgt:

Het voordeel van hout is dat het makkelijk te bewerken is. U kunt hout bijvoorbeeld bewerken door te vijlen, te zagen, te hakken, te boren, te snijden, te lijmen, te buigen, te schroeven, te vrezen of te beitelen. Dankzij de gemakkelijke bewerking, zijn er veel verschillende vormen of figuren van hout te verkrijgen. Hout wordt mede vanwege deze reden veel gebruikt om buitenlampen en binnen lampen te produceren. Kijk naar de diverse lampen van hout, of ga bijvoorbeeld op zoek naar de houten tuinverlichting.

Hout wordt tenslotte voor vele doelen gebruikt: