Gratis bezorging vanaf 99,-
Advies op maat
Groot assortiment
0
Categorieën
0

Zinken lampen

Zink is een prachtig, natuurlijk en milieuvriendelijk product. Het is een van nature blauw/wit metaal dat voortkomt uit het mineraal zinkblende. Zink wordt al zeer geruime tijd hergebruikt, heeft een recyclepercentage van ongeveer 90% en loopt daarmee ver voor op andere materialen die pas in een beginstadium zitten wat betreft recycling. Het is één van de duurzame materialen dat in de loop der tijd alleen maar mooier is geworden. Zink voelt prettig aan en is bij uitstek geschikt voor buitengebruik, omdat het niet roest. Mede daardoor wordt dit materiaal ook gebruikt voor buitenlampen. Zinken buitenlampen zijn er in diverse soorten en maten, dus blader er zeker eens doorheen.

Zink voor zinken lampen.

Het materiaal zink is terug te vinden in de aardkorst, met een gemiddelde verhouding van 80 gram per ton. De ontginningsterreinen zijn hoofdzakelijk terug te vinden in landen als Noord-Amerika en Canada. Het jaarlijks zinkverbruik schommelt rond de 6,7 miljoen en neemt sinds het eind van de tweede wereldoorlog jaarlijks toe met circa 2%.

Zink en verlichting.

Zink is een metaalsoort waarvan over de hele wereld nog steeds grote voorraden aanwezig zijn. Sinds de oudheid wordt het materiaal gebruikt omwille van zijn bijzondere metallurgische eigenschappen. De eerste industriële productie-eenheid van zink dateert dan ook al uit de 19e eeuw. De eerste industriële toepassingen bestonden in eerste instantie uit het galvaniseren van allerlei metalen om hen tegen corrosie  te beschermen. Daarnaast  werden toen ook al zinkoxides gebruikt voor de productie van autobanden.

De voordelen van zink zijn met name:

-de bijzonder lange levensduur
-het materiaal is weerbestendig en kan uitstekend tegen vocht, zink roest niet
-na het verstrijken van de levensduur kan een zinken artikel gemakkelijk worden omgesmolten, waarna het materiaal opnieuw kan worden gebruikt
-het is onderhoudswarm
-het kan goed worden geverfd
-het is goedkoop
-het is een materiaal dat door de tijd heen eerder mooier dan lelijker wordt.

 

Niet al het zink dat er gebruikt wordt is hetzelfde. Grofweg zijn er drie varianten beschikbaar:

-Onbewerkt zink: Dit ziet er dof uit en heeft een wat gemêleerde textuur. Dit is hoe het vroeger gemaakt werd. We spreken nu ook wel van de nostalgische stijl.

-Gegalvaniseerde zink: Dit zink is gegalvaniseerd, waardoor het extra goed beschermd is. Deze zinkplaten glanzen net iets meer dan het onbewerkte zink.

- Titanium zink of titaanzink: Dit is zink waar 0,1 tot 0,2% koper en titanium aan is toegevoegd. Dat maakt het zink zowel steviger als mooier om te zien. Voor gebruik van zink in de bouw gebruikt men bijna altijd dit type zink.

 

Tegenwoordig wordt het materiaal zink onder andere voor de volgende toepassingen gebruikt:

-bescherming tegen corrosie
-als legeringsmateriaal in messing, zilvernikkel en soldeertin.
-in batterijen
-als regenpijp en dakgoot.
-in een balansgewicht op de stalen velg van een auto.
-bij de bewerking van rubber
-is ook in het verleden gebruikt als muntgeld
-voor vloeren
-in het maken van binnen lampen en buitenlampen
 

Kortom, zink is een materiaal dat veel mogelijkheden biedt voor zowel de bouw als in de tuin. Zinken lampen zijn prachtig om te zien, dus ga bij LampenTotaal op zoek naar een mooie zinken buitenlamp of de complete zinken buitenverlichting.

Hieronder vindt u alle lampen van zink als materiaal, maar ook de lampen in de kleur zink en verzinkte lampen welke van een ander materiaal gemaakt zijn. Het materiaal en kleur worden weergegeven bij de lamp.