Gratis bezorging vanaf 99,-
Advies op maat
Groot assortiment
0
Categorieën
0

E27 Lampen fitting

De E staat voor Edison (schroefdraad die toegepast wordt bij onder andere gloeilampen en lampenfittingen). Het getal 27 geeft de diameter van de fitting in millimeters aan. De E27 Fitting wordt samen met de E14 fitting in de meeste landen als de meest voorkomende fitting gebruikt voor de 230-240 volt lampen. Deze E27 fitting wordt in Nederland en Vlaanderen aangeduid als de ‘gewone fitting’ voor gloeilampen. Deze E27 fitting wordt gebruikt in zowel huis- en industriële installaties.

E27 lampen kopen

Door de steeds verdere ontwikkeling van de E27 lampenbol zijn er in de loop van de jaren steeds energiezuinigere lampen bij gekomen. Eerst ontwikkelde men in de jaren ’80 van vorige eeuw de spaarlamp. Dit zorgde voor een behoorlijke energiebesparing.

De laatste jaren is de led technologie in  opmars. Voorheen bestonden er alleen maar witkleurige led’s, maar ook op dat gebied heeft de ontwikkeling niet stilgestaan. Tegenwoordig zijn er ook warm wit kleurige E27 fitting led lampenbollen te verkrijgen. Led lampen met een E27 fitting hebben hierdoor flink aan populariteit gewonnen.

Diverse E27 led lampenbollen

Naast de vele technische ontwikkelingen wat betreft het steeds energiezuiniger maken van de lampen, zijn er ook heel veel verschillende soorten en maten E27 lampenbollen ontstaan.

Kies uit gloeilampen, spaarlampen, ledlampen en ecohalogeen lampen. De daarbij horende wattages lopen zeer uiteen. Ook qua vorm kunnen de E27 fitting lampen verschillen. Denk bijvoorbeeld aan de kogelvormige lampen en kaarsvormige lampen. Kortom, de E27 fitting is een heel breed begrip.