Gratis bezorging vanaf 99,-
Advies op maat
Groot assortiment
0
Categorieën
0

Bronzen Lampen

Brons is een legering van koper en tin. Een legering is eigenlijk een ‘vaste oplossing’: twee of meer metalen die samen worden gesmolten en gemengd waardoor er een nieuw soort materiaal ontstaat. Het tingehalte dat wordt toegevoegd bij het koper kan variëren van circa 10 tot 30%. De legering heeft een roodachtige tot gelige kleur, afhankelijk van het tingehalte. Brons is één van de eerste metaalsoorten die in de Lage Landen door de mens gebruikt werd ter vervanging van steen.  Brons is een taai en corrosiebestendig materiaal, dat zich goed leent voor bewerking.

Sterke bronzen lampen.

Brons is door de toevoeging van tin harder en minder buigzaam dan koper en heeft een kleine buigsterkte. Het heeft een grote dichtheid waardoor het in de bouw en constructie weinig toepassingen kent. Aan de andere kant kan het wel makkelijk gegoten worden. Door de toevoeging van tin heeft het een lager smeltpunt dan puur koper.                                                                                                        

De meest gemaakte voorwerpen uit brons worden gegoten door het brons warm te maken, de zogenoemde bronsgiettechniek. Daar zijn meerdere methodes voor:

Bronzen buitenverlichting herkennen.

Daarnaast bestaan er de lastechnieken. De meest toegepaste lastechnieken zijn het TIG lassen en MIG lassen. Brons wordt dikwijls verward met messing, vooral wanneer het materiaal verweerd is. Nieuwe bronzen objecten zijn gemakkelijker te onderscheiden door hun kleur. Messing is wat geel van kleur, terwijl brons meer een rood/bruine kleur heeft.